guest dj's

Robob

Categorie: Guest

Residency: De Rechter (Eindhoven), Dry Bar (Ko Tao)

Informatie:

Toen Robob in 1982 met twee klasgenoten drive-in show 'Beatbox' oprichtte, deed hij dat om grensverleggende muziek ten gehore te brengen. Nu 23 jaar later is dat nog steeds zijn grootste drijfveer, en heeft zijn enthousiasme nog niets in waarde ingeboet. Nooit is hij voor commercie gegaan, en nog immer is hij op zoek naar vernieuwing binnen de altijd volop bewegende dansmuziek. Zeker is wel dat hij terecht beschouwd wordt als een van Eindhoven's dj-corifeeen.
Maar wat is er allemaal met hem gebeurd in de tussenliggende kwart-eeuw?
In 1987 werd hij de eerste echt mixende resident in de Effenaar. Nog steeds draait hij er regelmatig -dit jaar nog op zowel het afscheid van de oude en de opening van de nieuwe zaal- en nog steeds beschouwt hij de Effenaar als zijn basis in 'hometown' Eindhoven. Hij was de eerste die Eindhoven kennis liet maken met de vroege house-muziek en hij wist meteen dat  dit de muziek was die de wereld ging veroveren. Ook met de legendarische club Funki Bizniz was hij onlosmakelijk verbonden. Het hedonisme van vooral de eerste jaren was ongekend en ja, Robob werd er vol-ledig in meegezogen. In de jaren die volgden, draaide Robob in vrijwel elke zichzelf respecterende club in Nederland en Belgie. In Doornroosje (Nijmegen), Tivoli (Utrecht) en Noorderligt / 013 (Tilburg)nis hij nog altijd een regelmatig terugkerende gast-dj, maar ook in bijvoorbeeld Paradiso en Mazzo (A'dam), Nighttown (R'dam), Paard (Den Haag) en Cafe d'Anvers (Antwerp) was hij een graag geziene gast. Buitenlandse dj-capriolen maakte hij o.a. in London, Ibiza, Athene en Wit-Rusland; jaarlijks draait hij in de Egyptische stranden en zijn hart heeft hij verpand aan het Thaise publiek, dat hem bij ieder bezoek (letterlijk) op handen draagt. Zijn zeer brede smaak maakt hem ook een veelgevraagd festival-dj; hij draaide 3x op Lowlands, 5x op Virus, 3x op Extrema, 4x op Paaspop, 4x op Shine / Simple, zelfs op DOA... the list is endless... Dertien jaren was hij ook het gezicht van platenwinkel Bullit, alwaar hij menig muziekliefhebber wekelijks met een lach zijn of haar zwaarverdiende centen uit de zakken klopte, totdat twee jaar terug het illegaal downloaden dusdanige vormen aannam dat hij het hoog tijd om van baan te veranderen.
Maar wat draait jij dan eigenlijk allemaal voor muziek? Te moeilijke vraag, kom maar liever luisteren. 25 jaar muziekhistorie stop je nu eenmaal niet gemakkelijk in een platenkoffer, zeker als je net als Robob de keuze hebt uit meer dan 20 duizend zwarte schijven. Als tipje van de sluier enkele van zijn favoriete producers door de jaren heen: Trevor Horn, Adrian Sherwood, Orbital, Carl Craig, Richie Hawtin, Chicken Lips, Ricardo Villalobos, DFA

Played at:

Doornroosje (Nijmegen)
Tivoli (Utrecht)
Noorderligt / 013 (Tilburg)
Paradiso (Amsterdam)
Mazzo (Amsterdam)
Nighttown (Rotterdam)
Paard (Den Haag)
Cafe d'Anvers (Antwerpen)
London
Ibiza
Athene
Wit-Rusland
Egypte
Thailand


08-12-2019
Sun
14:38:02